Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostralka štíhlá

 Anas Acuta

 

Ostralka štíhlá

Ostralka štíhlá se vyskytuje v severní oblasti Eurasie a Severní Americe. Je velice dobře přizpůsobivá okolnímu prostředí. Kačer je výrazně zbarvený (hnědá hlava, krk je bílý, šedé až stříbrné boky), kachna je nenápadného zbarvení. Živí se převážně rostlinou potravou, ale také hmyzem. Kačer doprovází kachnu s čerstvě vylíhnutými mláďaty. Hnízdo si vytvoří na zemi, kam kachnička nanese 5 – 10 vajíček. Na nich sedí 22 – 23 dní. 

 

p1010021.jpg

 

p1010014.jpg

 

p1280061.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA